کد خبر: 44550تاریخ انتشار : ۲:۰۷:۵۱ - سه شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷

۱۹۲ واحد صنفی متخلف در فارس تعطیل شد

۱۹۲ واحد صنفی متخلف در فارس تعطیل شد

شیراز-ایرنا- مدیر گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با هدف حفظ سلامت جامعه از ابتدای سال ۹۷ تا کنون، با دستور مقام قضایی ۱۹۲ واحد صنفی متخلف که در زمینه تهیه و توزیع مواد غذایی در استان فارس فعالیت دارند، تعطیل شده است.

به گزارش ایرنا سیامک شمس، دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: ظرف مدت یاد شده ۸۱۶ مرکز متخلف در فارس به مراجع قضایی معرفی، برای آنها پرونده تشکیل که در نهایت با دستور مقام قضایی منجر به تعطیلی این تعداد واحد صنفی شده است.
وی بیان داشت: در ۱۱ماه امسال، ۹هزار و ۸۶۱ مورد گزارش مردمی در سامانه تلفنی بهداشت ۱۹۰به ثبت رسیده که بر اساس آمارها بیشترین موضوع شکایت شهروندان، رعایت نکردن نکات بهداشتی در تهیه و توزیع مواد غذایی است.
شمس ادامه داد: پیگیری این شکایت ها با جدیت ادامه دارد و با متخلفان و تهدید کنندگان سلامت جامعه، بدون هیچ گذشتی برخورد قاطع انجام می شود.
مدیرگروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه حفظ سلامت شهروندان، خط قرمز این نهاد است، گفت: در مدت مورد اشاره، ۲۴۵هزار و ۳۹۳مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی زیر پوشش این دانشگاه انجام شده است.
شمس ادامه داد: در حال حاضر کارشناسان بهداشت محیط و تیم های بهداشتی به بهترین تجهیزات روز مجهز هستند و می ‌توانند به راحتی در محل، بسیاری از مواد غذایی را نمونه گیری و آزمایش کنند.
مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: تعطیلی یک مرکز به دلیل تخلف ‌های بهداشتی، پس از چندین بار بازدید و ارایه اخطار به متصدی مرکز انجام می ‌شود، بنابراین تمام فروشندگان مواد غذایی که ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارند، لازم است اخطارهای بهداشتی را جدی بگیرند و برای رفع نقص مشکل ‌های بهداشتی واحد خود تلاش کنند‌.
به گفته شمس، در ۱۱ماه امسال نیز ۷۴ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیر قابل مصرف در فارس کشف و معدوم شد.

**بازدید از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی در ایام نوروز تشدید می شود
مدیرگروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین اظهار داشت: در قالب اجرای طرح سلامت نوروزی که از یکم اسفند ۹۷ در استان فارس آغاز شده و تا شانزدهم فروردین ۹۸ ادامه دارد، نظارت های بهداشتی بر مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی در این استان تشدید می شود.
شمس بیان کرد: در مدت زمان اجرای این طرح، ۴۰۰ بازرس بهداشت محیط با لباس یکسان و در قالب تیم های ۲ و یا چند نفره به صورت کشیک ثابت و سیار، در تمام ایام هفته و روزهای تعطیل فعال هستند.
او گفت: امروزه هر شهروند می تواند با هدف ارتقای سلامت عمومی جامعه به عنوان بازرس افتخاری در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی، موضوع را به سامانه نظارتی شکایت های بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با شماره تلفن ۱۹۰اطلاع دهد تا در کمترین زمان ممکن به آن رسیدگی شود.
۶۱۱۳ /۶۱۱۸


منبع :: http://www.irna.ir