کد خبر: 2253تاریخ انتشار : ۱۲:۲۲:۵۷ - یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۶

توجه مردم به تفاوت بین آب معدنی و آشامیدنی

توجه مردم به تفاوت بین آب معدنی و آشامیدنی

به گزارش ایسنا، مرتضی رهنما یکشنبه ۲۹ بهمن در جمع خبرنگاران با تصریح اینکه تمام آب‌های بسته‌بندی شده مشمول مقررات استاندارد اجباری است، گفت: مصرف کنندگان باید هنگام خرید آب بسته‌بندی به تفاوت بین آب آشامیدنی و آب معدنی توجه داشته باشند. او با بیان اینکه تولید کنندگان آب‌ بسته‌بندی باید در لیبل‌های درج شده […]

به گزارش ایسنا، مرتضی رهنما یکشنبه ۲۹ بهمن در جمع خبرنگاران با تصریح اینکه تمام آب‌های بسته‌بندی شده مشمول مقررات استاندارد اجباری است، گفت: مصرف کنندگان باید هنگام خرید آب بسته‌بندی به تفاوت بین آب آشامیدنی و آب معدنی توجه داشته باشند.

او با بیان اینکه تولید کنندگان آب‌ بسته‌بندی باید در لیبل‌های درج شده روی بطری، دقیقا نوع محصول را مشخص کرده و آشامیدنی و معدنی بودن آن را ذکر کنند.

مدیرکل استاندارد: براساس استاندارد ملی ایران به شماره ۲۴۴۱، برای تولید آب معدنی طبیعی بسته بندی محدودیت روش‌های تصفیه وجود دارد و استفاده از روش‌های تصفیه شیمیایی نظیر” ازن زنی” و روش‌های فیزیکی پیشرفته نظیر “ UV ” مجاز نیست.

او ادامه داد: آب معدنی باید از منابع طبیعی مانند چشمه و نقاط حفاری شده از سفره‌های آب زیر زمینی به دست آمده اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از هرگونه آلودگی یا تاثیرات خارجی روی کیفیت محصول انجام شود.

رهنما افزود: براساس استاندارد هیچگونه فرآیند پالایشی جز پالایش‌های فیزیکی مجاز نظیر هوادهی، نباید در تولید آب معدنی استفاده شود.

او استفاده از فیلتر و پالایش‌هایی که در میزان ترکیبات آب معدنی تغییر اساسی ایجاد کند را ممنوع دانست و گفت: در این نوع آب، برای از بین بردن عامل‌های میکروبی نباید از اشعه فرابنفش، ازن زنی و سایر گندزداهای شیمیایی استفاده شود.

رهنما با بیان اینکه آب معدنی باید در نزدیکترین محل ممکن به سرچشمه آب، تحت شرایطی بهداشتی و خاص، بسته بندی شود، گفت: آب معدنی طبیعی باید زلال، بدون ذرات معلق و رسوب، عاری از بو و مزه نامطلوب باشد و باید در ظروف تمیز و غیر قابل نفوذ بسته بندی شود.

او اضافه کرد: حمل و نقل آب معدنی طبیعی در واحدهای حجیم برای بسته بندی یا برای هر فرآیند دیگری، قبل از بسته بندی ممنوع است و نوشتن عبارت “دور از تابش مستقیم نور خورشید و در جای خنک ( دور از یخ زدگی) نگهداری شود ” روی لیبل بطری الزام است.

این مقام مسئول از وجود ۲۲ واحد تولیدی آب معدنی در فارس خبر داد که ۲۱ واحد دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر است.

مدیرکل استاندارد فارس درخصوص آب آشامیدنی بسته بندی نیز گفت: آب آشامیدنی، آبی است که در ظروف بسته بندی می‌شود و بطور طبیعی دارای املاح بوده یا املاحی به آن اضافه می‌شود.

او گفت: این محصول می‌تواند بطور طبیعی محتوی گازکربنیک باشد یا به آن اضافه شود؛ افزودن هرگونه مواد دیگر مانند شیرین کننده و طعم دهنده به این آب مجاز نیست و باید محصول فاقد هرگونه مواد خارجی و طعم و بوی نامطلوب باشد.

رهنما افزود: به استناد استانداردهای ملی ایران به شماره ۲۶۰۶ (آیین کار تولید آب معدنی طبیعی بسته بندی شده) و  ۶۳۰۵ ( آیین کار تولید آب آشامیدنی بسته بندی شده)، خط لوله تولید هر یک از فرآورده‌های فوق باید کاملاً مجزا و با فاصله کافی از هم باشد، بطوریکه خط لوله تولید آب معدنی طبیعی، به هیچ عنوان در معرض ” ازن زنی”، اشعه‌ی فرابنفش و دیگر فرآیندهای تصفیه مربوط به تولید آب آشامیدنی بسته بندی شده قرار نداشته باشد.

مدیرکل استاندار فارس تاکید کرد: خط تولید فرآورده‌های فوق باید انطباق کامل با تمام الزامات مربوط به استانداردهای ملی ذیربط داشته باشد.

رهنما خاطرنشان کرد که در فارس تنها ۲ واحد تولیدی آب آشامیدنی دارای پروانه‌ی کاربرد علامت استاندارد وجود دارد.