کد خبر: 2948تاریخ انتشار : ۱۲:۳۴:۵۰ - سه شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۶

ابتلای به آنفلوآنزای پرندگان با خوردن مرغ و تخم‌مرغ پخته بعید است

ابتلای به آنفلوآنزای پرندگان با خوردن مرغ و تخم‌مرغ پخته بعید است

حمید بختیاری در گفت و گو با ایسنا گفت: انتقال آنفلوانزای پرندگان به انسان از طریق خوردن گوشت مرغ یا تخم‌مرغ پخته بسیار بعید است . وی افزود: افرادی  که در تماس با پرنده بوده، در  کشتارگاه یا مرغداری کار می‌کنند، پرنده نگه داری می‌کنند یا با فضولات پرنده سر و کار دارند ممکن است […]

حمید بختیاری در گفت و گو با ایسنا گفت: انتقال آنفلوانزای پرندگان به انسان از طریق خوردن گوشت مرغ یا تخم‌مرغ پخته بسیار بعید است .

وی افزود: افرادی  که در تماس با پرنده بوده، در  کشتارگاه یا مرغداری کار می‌کنند، پرنده نگه داری می‌کنند یا با فضولات پرنده سر و کار دارند ممکن است در معرض این بیماری قرار گیرند .

این کارشناس بیماری‌های واگیر با یادآوری اینکه آنفلوآنزای فصلی یک عارضه یا بیماری عام به‌شمار می‌رود که همه‌گیری‌های آن می‌تواند چند موج داشته باشد، گفت: اکنون در موج دوم آنفلوآنزا قرار داریم و ممکن از طی فصل سرما و بعد از چند هفته موج بعدی بیماری ظاهر شود.

او اضافه کرد: در بررسی‌های انجام شده سه نوع آنفلوآنزای فصلی با عنوان  H1N1 و H3N2 و آنفلوانزای نوع B در جمعیت انسانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز گردش دارد.

بختیاری با یادآوری این نکته که بیماری آنفلوانزا می تواند از طریق قطرات تنفسی فرد مبتلا از طریق سرفه، عطسه و ترشحات مخاطی به دیگران منتقل شود، گفت: برخی گروه‌ها نظیر سالمندان، افراد دارای بیماری زمینه‌ای زنان باردار و … اگر به آنفلوآنزا مبتلا شوند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

او گفت: منظور از بیماری‌های زمینه‌ای، بیماری های قلبی، ریوی، نارسایی کلیه، نارسایی کبد و دیابت کنترل نشده، سرطان تحت درمان، مصرف کنندگان داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و … است.

کارشناس بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه هر ساله افراد مسن و یا دارای بیماری زمینه ای باید واکسن آنفلوانزا دریافت کنند، تاکید کرد: افرادی که به آنها اشاره شد، با آدم‌های معمولی تفاوت دارند، آنفلوآنزا برای آنان خطرناک‌تر از دیگر گروه‌ها است و امکان دارد به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا جان آنان با مخاطره مواجه شود.

او با تصریح اینکه رعایت بهداشت فردی در پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا بسیار موثر است، گفت: یکی از ساده‌ترین  کار در بهداشت فردی شست و شوی مستمر دست‌ها پس از تماس با سطوح آلوده است؛ کسانیکه این اقدام را رعایت نمی‌کنند باعث انتقال بیماری به خودشان و دیگران می‌شوند.

بختیاری با ارائه‌ی آماری گفت: از ابتدای امسال تا پایان بهمن‌ماه، تعداد ۶۱۸ مورد بستری با علایم مشکوک به آنفلوآنزا در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز گزارش شده است.

او گفت: از این تعداد ۳۰۰ نمونه گلو برای بررسی به آزمایشگاه آنفلوانزا ارسال و تعداد ۸۱ مورد مثبت آنفلوانزا تشخیص داده شده است.

وی همچین ادامه داد: از ۸۱ مورد مثبت قطعی ۶۴ مورد مربوط به زیرگونه H1N1 و ۹ مورد H3N2 و ۸ مورد نیز مربوط به زیرگونه B بوده است.

بختیاری با بیان اینکه طی این مدت ۳ مورد فوت قطعی تایید شده است؛ گفت: تمام موارد فوت شده بر اثر آنفلوآنزا مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر مشکلات کلیوی (همودیالیزی) و قلبی عروقی بوده‌اند.